svensk självmordsguide – samhällskritik när den är som bäst #2

Jag har tidigare skrivit ett inlägg som heter: svensk självmordsguide – samhällskritik när den är som bäst.

När jag mådde som värst så började jag leta efter guider. Jag hade bestämt mig.

Efter att ha hittat material så la jag flera timmar på att sitta och läsa och läsa för att försöka hitta en metod som skulle passa mig, som inte var så svår att utföra, med minskade risker att överleva osv. 

Ibland när jag mått dåligt har jag även gått tillbaka till det materialet och åter funderat på vad som skulle vara det bästa för mig.

Jag går in på den ansvariga utgivarens blogg och börjar läsa bland kommentarerna, jag tänkte i det här blogginlägget visa några och berätta om mina funderingar.

Jag kommer INTE att ange källa på grund av att jag inte vill sprida detta materialet, jag kommer INTE länka till någon blogg.
Jag kommer INTE ge något material via mail, inte ens för att få en intressant läsning. Jag kan inte bedöma om du tänkt göra något efter avslutad läsning.  

 

man kan inte

Så den här personen tycker inte att det är fel att ge ett skaptladdat vapen till en person som bara mår dåligt?
Hur hade det känts för den personen om hen hade en person som hen älskade mest i världen, och så en dag är allt bara borta för att aldrig mer komma tillbaka.

klaga
Felet ligger i att psykvården inte är så mycket att hurra för idag för det första, för det andra så är det något som är riktigt jävla fel om man vill hjälpa en person att verkligen lyckas.
Det är samhällets ansvar att se till att någon inte ska ta sitt liv, och det finns flera organisationer som jobbar just för att förhindra detta. 
Många som söker sig till sidan har ju som sagt någon form av psykisk ohälsa och om du är villig att dela den informationen om hur man på bästa sätt ska kunna ta sitt liv så säger man också att du inte är värd något. 

Meningen jag förstår att det är jobbigt att förlora en nära vet jag inte om jag ska tro på, du reser ragg mot att sidan stängdes ner men ändå sitter du och skriver något sådant.
Då anser jag att du inte förstått konsekvenserna av denna typen av information heller. 

begripa
Här är en som har en poäng och som förstår innebörden av att mista någon, hen är en av tusentals som blev kvar.

blev_kvar
Livet blir aldrig detsamma igen, hens mor kommer aldrig tillbaka, hade sidan inte funnits hade mamman kanske aldrig lyckats med ett fullbordat självmord. 
tråkigt

Varför vill personen köpa materialet? för att själv lägga upp det? 
Vill man verkligen så hittar man sätt att göra det på men kan man förhindra ett självmord? Ja det kan man faktiskt, en kram, ett löfte, kärlek kan förhindra att någon tar det steget.

kommentarer (2)

Han stängde ner sajten på grund av hans anställning och att han ville fundera på innehållet och dess utformning.
Trots detta så är det en idiot som tipsar om att all info finns att hitta "här" innan han tog bort den. Att ta en annans liv är ett brott men varför är det inget brott att hjälpa någon annan att dö?

Ja det är klart som fan att man skyller på en dum idiot som bidrar till att ge en psykisk sjuk person inspiration.
Här tycker jag även att personen slänger över allt på föräldrarna att dom inte hade ansvar för att just ditt barn hittade information från en idiot som gjorde att ett självmord kunde utföras. 
Här är en som mått dåligt och velat använda materialet men inte kunnat på grund av otillgänglighet så det räddade ett liv. En sista kommentar innan jag avslutar detta inlägget.

kommentarer

Ännu en idiot som valt att sprida materialet fast på ett annorlunda sätt.
Man ska absolut kunna prata om självmord på internet så att kalla det för censur är väl fel ordval.

 

Att få veta mer hur en metod fungerar är väl ändå inte det optimala. Om man sedan vill ha reda på hur den biologiska dödsprocessen fungerar så finns det bra böcker som man kan läsa.

Här är en till som beskriver att en anhörig tog livet av sig på grund av sidan. Jag undrar om den ansvarige utgivaren sover gott om nätterna och älskar att leva på att det som han faktiskt bidragit med faktiskt har skördat många liv.  Jag har under några dagar funderat på om man skulle ta kontakt med den ansvarige utgivaren och ställa lite frågor och höra hur hen tänker.
Vad tycker ni att jag ska ställa för frågor isåfall?

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “svensk självmordsguide – samhällskritik när den är som bäst #2

  1. Jag förstår inte hur man kan starta en sådan sajt… Man ska väl stötta och peppa andra, inte få dem att ta självmord. Man kan göra mycket för en annan människa genom att bara lyssna och om folk bara kunde respektera varandra och lyssna på varandra så kanske även självmorden skulle minska.

  2. Helt sjukt. Bra och viktigt inlägg!

  3. Men fy vad hemskt! Grymt bra gjort av dig att ta upp detta. Kram!
    sv: nej de videosarna har jag inte sett, ska göra det 😀 Tack för tipset!

Lämna gärna en kommentar innan du går :)