Självmordet på Flashback

I ett vardagsrum i Järna, söder om Stockholm, riggar 21-åringe Marcus Jannes upp sin webbkamera så den automatiskt tar en bild varannan sekund och sedan publicerar den på en server. Marcus loggar in på sitt nya konto på forumet Flashback, och klickar sig fram till forumavdelningen "Psykiska problem". Han startar en tråd, och skriver: "Har bestämt mig nu för att ta livet av mig genom att hänga mig."

Några timmar efteråt sitter hans familj vid hans döda kropp, och tar tillsammans ett sista avsked. När poliserna och ambulanspersonalen sedan bär ut Marcus på en bår får de en chock. Utanför huset har det redan samlats ungdomar och journalister, som sett vad som har hänt på internet. Dramatiken kring Marcus Jannes död har bara börjat.

Hör moderatorn som låste Marcus tråd, användaren som försökte rädda honom från döden, och familjen som fick utstå näthat för att deras son och bror dog.

Ja, såhär skriver P3 i deras artikel. Du kan höra den här:

Den är på 78 minuter. Det som jag inte kan förstå som nämndes var kommentarer som:

"Lycka till, då."

"Dumfan, strypning är inget nöje. Har du ingen bil .. koloxoid äger .."

"Du kommer aldrig våga, du är för feg."

"Det märks på det sättet du skriver på att du bara är en skojjare, gå och häng dig LurifaxFlux"

"Wow, ännu en patetisk själ som väljer den feges utväg. Du kunde väl ha byggt en bomb och sprängt dig själv och halva Rosengård i luften så hade du iallafall dött en hedersfull död alla skulle minnas!"

"Är det långt kvar? Jag ska åka och jobba snart nämligen…."

"Gör det inte man måste kunna se lösningar på allt. Off Topic: Kan du inte ge dina kära fb vänner en live show istället?"

"Om han inte trollar, vilket jag först trodde och efter att ha kollat ftpn är osäker på, så valde han riktigt fula byxor att dö i. Jag hade kört kostym."

Han sände det live, och det var många kommentarer, kommentarer som hade stoppat honom om folk hade haft empati nog att tillsammans få personen att ändra sig. Men nej istället ska man vräka ur sig kommentarer som gör att han utför det också. Det var ju dock användaren Lieva som försökte nå ut till honom när han skriver:

Börjar känna att jag håller på och ändra mig om jag vill ta livet av mig, så jag får skynda på mig lite…

Hade fler som sagt hjälpt till, skulle han kanske aldrig gjort det.

spyr

2 thoughts on “Självmordet på Flashback

  1. Ska lyssna! Verkar helt sjukt. :O Gott nytt år!

    • Jesse

      Gör de 🙂 , ja verkligen :/ 

      Detsamma, hoppas du hade en bra nyår!

Lämna gärna en kommentar innan du går :)