Jag trodde misshandel var ett brott

Long time no energi att göra så mycket, min frånvaro blir allt större här, livet kommer emellan och de blir en diskussion för en annan dag. Då jag fyllde 25 så fick jag ett återbetalningskrav från försäkringskassan där de påstår att de betalat ut för högt belopp och de spolar tillbaka bandet för året 2017, jag orkar inte gå in på detaljer men kort och gott så finns det inget som jag kan göra något åt. Jag tog upp det här med en vän som just nu inte mår så bra och en tipsade om Försäkringskassanupproret, jag visste att förnedringskassan gör dåliga handlingar som ger stora konsekvenser men det säger något när 40.164 stycken personer i skrivande stund går med i gruppen och många delar historier där som inte ens är rimliga. Försäkringskassan är en av många myndigheter som bär ett stort ansvar, men sist jag kollade i lagen så är det inte acceptabelt att misshandla någon psykiskt, det är inte tillåtet att sakta mörda någon. Jag hittar inget som skulle exkludera att en så stor myndighet som försäkringskassan får göra det.

Såhär skriver SVT nyheter idag:

Läkare utfärdar det medicinska underlaget och sedan beslutar Försäkringskassan utifrån det juridiska i lagstiftningen, säger Cecilia Udin, försäkringssamordnare.

Riksdagen har beslutat att det är en myndighet som ska bedöma rätten till sjukpenning.

– Många tror att läkare sjukskriver och så ger det rätt till sjukpenning. Vi har två olika uppdrag, läkaren skriver ett underlag till Försäkringskassan och sedan tar Försäkringskassan beslutet utifrån det underlaget och andra underlag som behövs för att bedöma rätten till ersättning, säger Cecilia Udin, försäkringssamordnare på Försäkringskassan.

När en läkare gör en bedömning att man inte kan jobba och arbetsförmedlingen delar samma uppfattning så har försäkringskassan fortfarande bollen, det spelar ingen roll hur dålig du är och hur mycket underlag du har, tycker försäkringskassans läkare att du är frisk då är du inte sjuk, sen att personen i fråga fått tre hjärtinfarkter och cancer ovanpå de ändrar fortfarande inte din situation, för du är fortfarande friskförklarad enligt försäkringskassan. För det läkare gör är enligt försäkringskassan bara en rekommendation men att de följer lagstiftningen. Jag kan inte se att lagstiftningen ger något stöd i att försäkringskassan misshandlar någon psykiskt, jag kan heller inte se det som okriminellt att ju mer avslag du gör, ju högre lön får du.

När de kommer till läkare så tror vi ju redan på att knarka ner folk så varför inte skriva ut empatipiller till försäkringskassan?

Har ni några tankar på ämnet? skriv i kommentarsfältet här på bloggen, jag vill jättegärna veta.

One thought on “Jag trodde misshandel var ett brott

  1. Katarina De paul

    Detta är helt sinnessjukt…man borde skriva till politikerna

Lämna gärna en kommentar innan du går :)