Vi elever är inte maskiner – sänk kraven för närvaro

"Hur tänker ni när kraven för betygskriterierna i skolan höjs och Sveriges elever helt plötsligt måste lära sig att hantera en helt ny grad utav prestationsångest? Jo, ni tänker att sänker vi procenten för "tillåten" frånvaro i skolan på samma gång så kommer säkert betygen att se bättre ut."

Ja detta var en del av en artikel om närvaro i skolan.
Jag tycker absolut att man ska ställa krav på elever men kraven idag att man inte ens har tid att vara sjuk en enda dag är sorgligt.
När jag gick i skolan (gick ut i somras) så sa en gymnasieelev till mig: Jag har förlorat mitt csn denna månaden.
Frågar självklart varför och får till svars: Bussen var sen så jag blev också sen, klagat på Skånetrafiken, inget händer.

Sen när blev det elevens fel att bussar inte kommer i tid, och ja det har varit mycket klagomål om just det där att bussar är sena.
 

En kommenterar och skriver följande:

Då gymnasiet är frivilligt ser jag ingen anledning till sänkta gränser vad gäller närvaro. Du har själv valt att gå den utbildning som du gör, precis som att man väljer att ta ett jobb man erbjuds. Då förväntas man ju utgå från att ha 100% närvaro, självklart kan man bli sjuk ibland, men de flesta människorna är inte sjuka varje månad.
Att sänka betygskraven är dock en annan debatt och även jag kan tycka att kraven delvis är för höga och att systemet är idiotiskt. Men det är som sagt en helt annan fråga.

Att säga att gymnasiet är frivilligt är precis samma sak som att säga att må dåligt är frivilligt, mår du dåligt skyll dig själv, för du har valt det.

Nä gymnasiet är obligatoriskt frivilligt, du behöver inte gå på gymnasiet men du vill ju självklart ha ett jobb. 
Har du sagt ja till gymnasiet så har du automatiskt också godkänt att närvara vid lektionerna. 

Samhället idag bygger tyvärrr på psykisk ohälsa och det blir ett större och större problem.
Mår man dåligt i psyket så kan skolan vara väldigt jobbig, har man då för höga krav på eleverna dessutom, så gör det inte livet enklare. 

En annan kommentar lyder:

Generationer både innan mig och nuvarande hade inga större problem att närvara i skolan så länge man hade lite vilja, går man ännu längre tillbaka så var närvaro kraven ännu högre och betygen till och med bättre. Så sluta klaga, ni har det betydligt bättre än ni tror, Ni är bara en stor bunke bortskämda snorvalpar.

Då kanske det var högre krav och betygen var kanske bättre. Men var mobbning lika hög då som nu? Skulle inte tro det. Mådde den generationen verkligen bra i skolan, tror jag knappast. Var psykisk ohälsa lika hög som det var förr? har ingen aning men tror inte det.
Att använda ordet sluta klaga, ni har det bättre, ni är bara en bunke bortskämda snorvalpar är så jävla fel och skriva. Sätt dig själv i den äckliga otrygga arbetsmiljön så lovar jag dig att du inte kommer säga att vi ska hålla käften och att vi inte är bortskämda snorvalpar. Du kan få lite LSD, sen tvingar vi ut dig i skogen mitt i natten så att du kan få en snedtändning så kanske du förstår hur det känns att vara slav under sin egna hjärnkemi, efter det kan vi tvinga dig att fortsätta gå till den otrygga arbetsplatsen så ska vi se om du fortfarande säger att vi inte har något att klaga över. Nu är det dom som tycker skolan är trygg men den negativa sidan väger tyngre än den posetiva sidan. 

 

4 thoughts on “Vi elever är inte maskiner – sänk kraven för närvaro

  1. Så sant, bra skrivet!

  2. Det är verkligen för höga krav. Skolan är bara till de för de som klarar den och det får oss andra att känna oss värdelösa. Jag hade ett helvete i skolan och det tog ingen hänsyn till utan jag sågs bara som lat.

  3. Vad bra skrivet!

Lämna gärna en kommentar innan du går :)