Hur jag blev bättre på min engelska

translate21

Jag har alltid haft det svårt i skolan, speciellt engelska och matte.
När jag började använda min helpdesk så var den inte på svenska. Totalt 1335 rader skulle översättas.
Eftersom att jag så gärna ville ha den på svenska så började jag mitt lilla projekt.

Visst har jag fått mycket hjälp på vägen men så dök det upp en ny version och så var det en utvecklare som började lägga in fler funktion som jag mer än gärna ville ha.
Sen är det rätt snygg design också. Så jag hoppade på att göra den översättningen också som är på 388 rader.
Samtidigt går jag igenom min gamla översättning. Jag hade anpassat den lite för mycket för just mig.

tex om en kunskapsartikel inte är tillgänglig längre så dyker felmeddelandet:
Ogiltig artikel-ID! , artikeln är borttagen. ska länken fungera? Vänligen rapportera detta felet till helpdesk-error (at) supportportalen (dot) mobi upp.

Har istället ersatt mailadressen med en sträng. Så den hämtar mailadressen direkt från databasen och då är den anpassad för alla.
Det är nu korrigerat och jag är snart klar med allting. Nu måste jag bara göra det sista på översättningen för att sedan kolla igenom den en sista gång innan jag skickar in den till utvecklaren.

Detta är en sak som har gjort att jag har skapat mig ett större ordförråd i just engelskan. Sen har vi låtar, där är något som är bra. Att lyssna på engelska låtar och försöka översätta dom är ett tips om du vill öva på ditt ordförråd. Du gör det inte för att det ska låta bra och bli värsta översättaren, det viktiga här är att du förstår vad dom sjunger om i texten.

Vad är dina tips på att bli bättre på engelska? 🙂

Vill tipsa om något som fångade mitt intresse, det är en tjej som är väldigt duktig i sitt skrivande och går mycket på det hon tänker. Inlägget heter: Vems sida väljer du?

Mycket bra jämförelse och jag kunde inte skrivit de bättre själv. Klockan är i skrivande stund 02:59 och jag ska snart försöka komma till ro och sova.

One thought on “Hur jag blev bättre på min engelska

  1. Jag brukar titta på engelska filmer med engelsk text, efter det har min engelska blivit bättre. 🙂 Kul att du tipsade om mitt inlägg!

Lämna gärna en kommentar innan du går :)