När gräset faktiskt ÄR grönare..

Ibland behöver man förändra sitt liv – att ändra riktning eller lämna något tryggt kan innebära fantastiska möjligheter eller åtminstone en skön omstart. För ibland är ju faktiskt gräset grönare, vilket innebär att du blir lyckligare av att gå vidare och förändra din tillvaro. Våga! Det viktiga är bara att du först utreder hur du egentligen känner och varför.

För ca fyra år sedan så valde jag och pappa att flytta ifrån Staffanstorp.
Även fast jag blev nertryckt av mina lärare och fast jag knappt hade kompisar så var det ändå en trygghet i sig att bo i Staffanstorp. Jag ville inte alls flytta.

När vi flyttade till Klippan trodde jag att skolan fortfarande skulle gå åt helvete och jag trodde det absolut värsta. Idag kan jag inget annat än att älska det.

Jag hade en underbar klass som jag gick ut 9an med och jag fick väldigt bra lärare.
Jag höjde mina betyg från 0 till två MVG och 0 IG.
Nu när jag snart ska ut i arbetslivet så vill jag inte lämna det som jag känner mig trygg med.

När jag gick andra året på gymnasiet så fick jag en elevassistent.

Hon och jag klickade direkt och det kändes som om vi hade känt varandra hela livet.
Men så kom det där beskedet om att skolan inte kan ge henne fortsatt anställning för dom måste spara pengar. Det var som om min värld rasade.

Hon var det där trygga ankaret som fick mig att må bra och så slits det bara ifrån mig. Det känns som om allt som man kämpar för bara går förlorat. Så varför ska man kämpa när man alltid bara får motvind?

Man ska aldrig fästa sig så hårt till en person men i detta fallet så kunde jag inte låta bli.
Men om man ger upp då vet man inte vad som väntas senare, för trots att man kämpar i motvind nu så behöver det inte betyda att man måste kämpa i motvind hela livet?

Nej, jag tror inte att jag ska ge upp, inte riktigt än, för om jag bara går min väg och ser till så att jag mår bra, så kan allting bli bra till slut.

Om man inte vill ta hjälp för sig själv så ska man alltid göra det för dom som står bredvid, det är viktigt.

Lämna gärna en kommentar innan du går :)